Vali kreem, mis sobib sinu nahatüübiga

Sellest, milline on päikese kahjulik mõju ja miks päikesekaitsetooted olulised on, kuuleme iga aasta aina enam. Vähem räägitakse aga sellest, kuidas leida tooted, mis sind päriselt kaitseksid ja mida oleks ka mugav ning meeldiv kasutada.

Paljud inimesed on otsustanud päikesekreemi mitte kasutada pärast paari ebaõnnestunud toote valikut. Kui kreem on nahal raske, jätab valgeid jälgi või muudab naha läikivaks ja rasuseks, siis on tõesti tõenäoline, et pikalt seda kasutada ei soovita. Seetõttu ongi äärmiselt oluline enne toote soetamist läbi mõelda, milline on sinu nahatüüp ja valida selle järgi vastav toode.

Oluline on meeles pidada ka seda, et meie näo- ja kehanahk on väga erinevad ja vajavad seetõttu ka erinvaid tooteid. Näonahk on palju õrnem, enamasti katmata ja puutub igapäevaselt kokku päikesega. Seetõttu vajab meie nägu spetsiaalset päikesekaitset. Nahk ülejäänud kehal on aga paksem ja rohkem kaetud.

Laste nahk on eriti õrn

Noor nahk on päikesevalguse suhtes aga eriti tundlik. See on tingitud sellest, et laste nahk on alles arenemisjärgus ja naha sarvkiht (epidermise välimine kiht) on õhem ning selle rakud on vähem tihedalt paigutatud.

Melaniin on aine, mis annab meie nahale selle loomuliku värvi ehk pigmentatsiooni. Kui me läheme päikese kätte, toodavad meie rakud täiendavat melaniini, et kaitsta meid põletuse eest - seda nimetame „päevituseks“. Lastel ei ole aga melanotsüüdid (melaniini tootvad rakud) veel täielikult välja arenenud ja seega on nende nahal vähem loomulikku kaitset päikese eest.

Suurt osa nähtavatest päikesekahjustustest, mida näeme oma nahal vanemas eas, näiteks fotovananemine ja hüperpigmentatsiooniprobleemid, on tingitud liigsest päikesekiirgusest nooremas eas. Seetõttu ongi eriti oluline lapsi päikese kahjuliku mõju eest korralikult kaitsta.

Leia endale sobiv toode

Eucerinil on lai valik erinevaid päikeseakaitsevahendeid, mis on loodud just erinevaid nahatüüpe silmas pidades. Siin on seitsme inimese kogemus Eucerini toodetega.

Katrin: Väga meeldis see, et kreem ei jätnud nahale nähtavat valget kihti.

Suvel hoolitsen oma naha eest täpselt samamoodi nagu talvelgi. Mul ei ole väga kuiv nahk, pigem on näonahk isegi keskmisest rasusem.

Eucerini päikesekaitsekreem meeldis mulle väga. Mõnus kreemjas konsistents. Kuna kreem on rasueritust pärssiva toimega, sobis see minu näonahale, mis on keskmisest rasusem, väga hästi. Väga meeldis ka see, et kreem ei jätnud nahale nähtavat valget kihti ja imendus väga kergelt ja kiiresti.

Kadri: Super toode tundlikule nahale!

Suvel naha eest hoolitsemine on mulle äärmiselt oluline. Näonahk on mul õrn ja tundlikum, seega päikesekaitse ja hea niisutuskreem on igapäevaselt kasutuses. Päikesekreemi valikul on minu jaoks väga oluline nägu kahjulike UV-kiirte eest kaitsta, ennetades päikesepõletust ja pikaajalist kahjustust.

Mulle meeldis Sun Hydro Protect päikesekreemi kerge tekstuur, mis imendus suurepäraselt näole ja kaelale. Super toode tundlikule nahale! Lisaniisutuseks kasutasin enne kreemi seerumit. Soovitan seda kõigile, kes otsivad usaldusväärset päikesekaitsetoodet!

Marit: Emulsioon on meeldiva kerge lõhnaga ja seda on lihtne peale kanda.

Mul on üsna kuiv ja hele nahk nii näol, kui ka kehal. Suvel kasutan näol päikesekaitsekreemi ja niisutan igapäevaselt. Kehal eelistan pigem päikesekaitseõli, mis jätab mu kuiva naha hästi niisutatuks ja annab ilusa läike.

Katsetasin Hydro protect ülikerget emulsiooni näole (spf 50+). Emulsioon on kindlasti väga hea päikese kaitse. Veetsin vahelduva eduga terve päeva õues ning selleks ajaks piisas hommikusest toote peale kandmisest, et nahka kaitsta. Emulsioon on meeldiva kerge lõhnaga ja seda on lihtne peale kanda, imendub väga kiiresti.

Ott: Kreem on väga siidine ning imendub kiiresti naha sisse.

Suvel on SPF kreemi kandmine kindlasti väga oluline. Eriti oluline on just laste nahka päikese eest kaitsta, sest nende nahk on õrn ning habras ja vajab suvel erilist tähelepanu.

Katsetasime Eucerin Kids päikesekaitse geel-kreemi. Kreem on väga siidine ning imendub kiiresti naha sisse. See jätab naha pehmeks ja annab hea niisutuse. Lisaks sobib ta hästi tundlikule nahale, mis on väga suur boonus. Muidugi kaitseb SPF50 nahka päikese eest ka väga efektiivselt.

Jana: Kindlasti suve must have toode.

Eucerini päikesekaitsekreem lastele toimib väga hästi. Laps oli terve päeva päikese käes ja põletust ei saanud. Ka nahk ei läinud punaseks. Hommikul määrisin käed, jalad kokku, mis jäid riidest katmata ja päeva jooksul kreemi uuest peale kana polnud vaja. Kõik toimis kenasti õhtuni. Laps naeris, et ka sääsed ei tulnud nii tihti ligi, kui kreem peal oli. Kreemi on kerge peale kanda, imendub väga hästi ja jääb lõhnatuna peale.

Seda sama lastele mõeldud päikesekaitse kreemi kasutasin ka ise, kui läksin aeda tööle. Ka minu õrnal nahal toimis see kreem väga hästi. Jäin seekord ilma põletuseta, isegi nahk ei läinud päikse käes punaseks.

Kindlasti suve must have toode, mis peab käekotis olema. Ja see lastekreem toimib ka täiskasvanutel. Meil kasutab seda nüüd terve pere!

Aitäh, Eucerin!

Erli: Randa minnes on see toode, mis PEAB kaasas olema.

Mulle meeldib suvel päevitada ja reisida, mille tõttu põlen iga aasta niiviisi ära, et ajan nahka. Nüüd olen lõpuks aru saanud, et ega see õige pole... Kuna sooja aega on nii vähe ja tahaks kiirelt-kiirelt pruuniks saada, siis on päikesekaitse alati jäänud koju, kui on aeg minna randa. Nüüd aga sain Eucerini SPF30 toodet katsetades aru, et pruuniks saab ka kaitsvate toodetega ning seda ilma ära põlemata.

Varasemalt on mu nahk pigem olnud rasune, kuid vanemaks saades on ka see muutuma hakanud. Tunnen, et mu nahk vajab rohkem hoolitsust kui varem - seda erinevate kreemide kui ka päikesekaitsetoodete kujul.

Ma kasutasin Eucerin OIL CONTROL värvitut päikesekaitsespreid ja mulle meeldis see väga, sest see imendus kiiresti ega jätnud nö valgeid rante või laike, mis erinevate kreemide puhul varasemalt jäänud. Samuti pani see naha ilusalt läikima päikese käes ega takistanud pruuniks saamist, mis oli mu suurim hirm päikesekaitse toodete puhul. Kokkuvõttes olen igati rahul ja leidsin endale uue toote, mis mängib suurt rolli mu igapäeva elus edaspidi (vähemalt suvel). Randa minnes on see kindlasti toode, mis PEAB kaasas olema.

Mariann: Lõpuks leidsin päikesekreemi, mis mulle sobib!

Näonahk on mul väga tundlik ja kuiv, keha mitte nii väga. Siiski ei saa ma kasutada paljusid kehakreeme, sest need tekitavad nahale reaktsiooni. See on ka põhjus, miks olin päikesekreemide kasutamist vältinud. Olin mitmeid erinevaid proovinud, aga mõned jäid kehal kleepima ja teised ei sobinud minu nahaga.

Nüüd kui sain katsetada Eucerini eriti kerget kreemi saan lõpuks öelda, et leidsin kreemi, mis mulle sobib. Mulle väga meeldib see, et kreem on kerge ega muuda nahka kleepivaks. See imendub kiiresti ja kaitseb mind terve päeva. Soovitan seda kreemi kõigile, kelle nahk on veidi tundlikum, kuid ei taha end raskete kreemidega sisse määrida!

Jaga
Kommentaarid