Jumalad ja müüdid, hiilgav kunst, filosoofia ja tsivilisatsioonid – Ateenas saab võtta ette tõelise ajaloolise ajarännaku. Kõige kuulsam vaatamisväärsus on UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluv Ateena Akropoli mägi, kus asub Parthenoni ja Erechtheioni tempel ning Odeoni teater. Akropoli jalamil asub Akropoli muuseum, kus saab kogeda Ateena antiikkultuuri.

Muuseumi vastas asuval mäeküljel on maailma vanima Dionüsose teatri varemed, kus esitati kuulsaid Kreeka tragöödiaid ja komöödiaid. Vana Panathinaiko olümpiastaadion viib tagasi aega, kui 1896. aastal toimusid esimesed kaasaegsed olümpiamängud. Selle ümbruses asub iidse Kreeka arhitektuuri suurteos – Zeusi tempel, mida ehitati pea 700 aastat.

Aktiivsele avastajale: matkaradadest linnatänavateni

Ateena ja selle lähiümbrus on aktiivse puhkuse armastaja jaoks tõeline paradiis, pakkudes seiklusi nii linnatänavatel kui ka looduskaunites paikades. Lycabettuse mägi, mis asub 277 meetri kõrgusel, on matkajatele ideaalne sihtkoht, pakkudes hingematvaid panoraamvaateid Ateenale ja Akropolisele.

Neile, kes ihkavad pikemaid matkaseiklusi, on Parnitha rahvuspark just õige valik oma metsikute metsade ja mägiteedega. Lisaks on Ateena ideaalne linn jalgrattasõiduks, olles varustatud suurepäraste rattateedega ja rattarendi kohtadega.

Maitseränduritele: kohvist Kreeka klassikani

Kreeka köök on Vahemere piirkonna pärl, mis ühendab endas värsked koostisosad, ajaloolised retseptid ja rikkalikud maitsed. Enamus Ateena söögikohti pakuvad imelist maitsenaudingut, sest toorained on kohalikud ja kokad teevad süüa lahke südamega. Souvlaki armastajatele on Exarhis just õige koht, kus nautida seda traditsioonilist Kreeka grillrooga, mis on valmistatud vardasse aetud lihast ja köögiviljadest.

Kreeka maitse märksõna on ka kvaliteetne kohv, mida saab pea igast kohvikust. Kindlasti tasub külastada Cafe Taf kohvikut, mis on just kohalike seas populaarne. Lisaks kohvivalmistamisele tegeleb Taf ka kohvikultuuri arendamisega Kreekas. Romantiliseks õhtusöögiks sobib restoran Eleas Gi. Traditsioonilist Kreeka kööki pakkuv restoran on üks Ateena parimaid ja lisaks heale toidule, pakub ka imekauneid vaateid linnale.

Eleas Gi restoran

Kultuuriaustajatele: Niarchose keskus, jazz ja kontserdid

Ateena südames asub Stavros Niarchose sihtasutuse kultuurikeskus – multifunktsionaalne kompleks, mis ühendab endas haridust, kunsti ja vaba aja veetmise võimalusi. Keskuse territooriumil paiknevad rahvusraamatukogu, Stavros Niarchose park ja Kreeka Rahvusooper kus saab nautida kvaliteetseid etendusi ja muusikat.

Jazzi austajatel tasub külastada Ateena populaarsemat jazziklubi Half Note Jazz Club, kus esinevad nii kohalikud kui ka rahvusvahelised artistid. Lisaks, 5. detsembril toimub OAKA korvpalliareenil Bryan Adamsi kontsert.

Stavros Niarchose kultuurikeskus

Shopingu-lembelistele: butiikidest ajalooliste turgudeni

Ateena pakub mitmekülgset ostukogemust alates kõrgklassi butiikidest kuni traditsiooniliste turgudeni. Linna peamine ostutänav on Ermou, kus leidub nii rahvusvahelisi brände kui ka kohalikke poode ja kohvikuid. Kolonaki luksuslik linnaosa on kuulus oma disainerite butiikide poolest ja siit võib leida tippklassi brände.

Monastiraki kirbuturg on elav koht, kust leida antiikesemeid, vintage tooteid ja käsitsi valmistatuid ehteid. Plaka ajaloolisest linnaosast saab osta traditsioonilisi suveniire ja kohalikku käsitööd.The Mall Athens ja Golden Hall on suured ostukeskused, kus on lai valik nii rahvusvahelisi kui ka Kreeka brände ja poode.

Monastiraki turg