Berliin, Saksamaa

Berliini jõuluturg

Saksamaa on vaieldamatult maailma jõuluturgude pulbitsev süda. Pealinnas Berliinis on uskumatu arhitektuur ja elav ööelu, aga ka üle 100 piduliku turu, mis toimuvad igal aastal.

Novembrist kuni jaanuarini on Berliinis parimad jõuluturud, näiteks Gendarmenmarkt (Bebelplatz) oma uhkete kaunistuste, toidu ja meelelahutusega. Alexanderplatzil asub traditsiooniline turg ja lõbustusplats, maailmakuulus on ka Spandau turg koos oma müügikioskite ja renessansiaja laatadega.

Praha, Tšehhi

Praha jõuluturg

Praha on linn, mida tuleb vähemalt korra elus külastada. Selle keskus on täis ilusat arhitektuuri, munakivisillutisega tänavaid ja ajaloohõngu, mis teevad sellest pühade ajal tõeliselt lummava koha.

Prahas asub üks Euroopa armastatumaid jõuluturge, mille külastajad tulevad avastama vanalinna väljaku ilu koos tõelise jõululinnuse, laulukooride ja tohutu jõulupuuga. Wenzeli väljaku turg on teine suur vaatamisväärsus koos oma käsitöölaatade, toidu ja ainulaadsete avastustega.

Brüssel, Belgia

Jõulud Brüsselis

Brüsselil ei pruugi olla kõige elavam maine. Seda ehk seetõttu, et linn on tuntud kui Euroopa halduspoliitikakeskus. Eriti talvekuudel väärib aga linn kindlasti külastamist, mil Brüsseli vanalinnas käib jõuluturgude meeliäratav sagin.

Külastuse ajal saab külastada üle 200 kaubamaja ning osta kõike, alates jõulukingitustest kuni toidu ja kaunistusteni. Igal aastal toimub Brüsseli talveüritus „Winter Wonders“, kus saab kahe kilomeetri vältel nautida erinevaid baare, kioskeid ja muud meelelelahutust.

Viin, Austria

Viini jõuluturg

Pühade ajal muutub Austria pealinn tõeliseks talvevõlumaaks. Traditsioonilised Viini jõuluturud toimuvad raekojas ja Schönbrunni lossis. Külastamist tasuvad ka jõulukülad Belvedere’i lossis ja Maria-Theresien platsil.

Austria toidud on tavaliselt väga rikkalikud ja kosutavad, olgu talvine ilm kui tahes jahe. Šnitsel ja keedetud veiseliha on tõelised klassikud.

Kopenhaagen, Taani

Kopenhaagen

Taanlased on tõelised professionaalid hygge (taani ja norra keeles sõna, mis kirjeldab hubast, rahulolevat meeleolu) loomises.

Nautige Kopenhaagenis jõulumeeleolu ja külastage erinevaid turge, kus müüakse kaunistusi, puidust mänguasju, dekoratsioone, kampsuneid ja huvitavaid toiduained. Paljud turistid külastavad aga just Tivoli jõuluturgu, kus on olemas lõbustuspark ja uisuväljak.