Narva hotelli tegevjuht Vladimir Aret märkis, et Eesti kommertspangad ei toeta turismisektorit üldse, mistõttu oli uue spaa jaoks raha leidmine keeruline ja võttis kaua aega. „Oluline oli leida lahendus, mis sobib projekti ja ettevõtte vajadustega – see võib olla isegi keerulisem kui projekti kirjutamine,“ sõnas ta.

Ettevõte kaalus erinevaid finantseerimislahendusi. Juhuslikult nägi Aret aga Facebookis SME Finance’i kuulutust ning ta otsustas spaa jaoks raha leida mujalt kui pankadelt. „Pärast projektiga tutvumist kinnitas SME Pank, et on valmis seda rahastama. Viskasime nalja, et leidsime rahastuse Facebooki algoritmi kasutades,“ rääkis Aret.

Areti sõnul annab investeering Narva hotellile olulise lisandväärtuse, mis tõstab selle konkurentsivõimet ja võimaldab pakkuda uusi teenuseid. „Meie peamine eesmärk on tõsta täituvust 70–74 protsendini ja tõsta keskmist hotellis viibimise aega kahe ööni,“ ütles ta. Areti kohaselt oleks uue spaa projekt ilma SME toetuseta vaid paberile jäänudki.

SME Panga jaoks oli Narva spaa rahastamine esimene selline tehing Eesti turul. SME Finance’i Eesti tegevjuht Reelika Sõnitsar sõnas, et parimad lahendused sünnivad alati koostöös ning neil on hea meel, et Ida-Virumaa sai uue suurepärase täienduse.

SME Finance pakub pankade kõrval alternatiivset rahastust, keskendudes peamiselt väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele.