„Iga laev, mis hakkab sõitma Soome lipu all, suurendab Soome meretranspordi konkurentsivõimet ja tööhõivet riigis ning tugevdab riigi varustuskindlust,“ ütles Soome Laevaomanike Liidu tegevjuht Tiina Tuurnala.

Soome hümni saatel kanti Viking Cinderella teisipäeval, 5. märtsil Stockholmis Stadsgårdi sadamas toimunud pidulikul tseremoonial Soome laevaregistrisse. Nüüd sõidavad kõik viis Viking Line’i laeva nüüd Soome lipu all.

„Olime juba varem Soome suurim meretranspordi tööandja ning Cinderella ümber registreerimine tugevdab meie positsiooni veelgi. Praegu on meil Soomes nii laevadel kui ka maismaal tööl umbes 2200 inimest. Lisaks avaldame majanduslikku mõju erinevates kohtades üle kogu riigi, osaliselt tänu hangetele ja investeeringutele. Kodumaiste huvide edendamine on meie jaoks oluline ja asjaolu, et kogu meie laevastik sõidab Soome lipu all, on selle konkreetne tõend,“ ütles Viking Line’i tegevjuht Jan Hanses.

Cinderella oli varasemalt valget värvi, nüüd on laev sarnaselt teiste Viking Line’i laevadega punast värvi. Laeva siseruume on samuti uuendatud. Renoveerimise käigus uuendati 289 kajutit. Narivoodid asendati kaheinimesevooditega. Laevas asuv spaa läbis samuti uuenduse. Tegemist on spaaga, mis mõeldud 18+ vanuses külastajatele. Samuti on laevas restoran, kus on suvel erimenüü.

Suvel 19.06-11.08 sõidab Cinderella ka Tallinna ja Helsingi vahet.

Cinderella ehitati 1989. aastal. Laev mahutab 2560 reisijat.