Vaid eesnimega Arnaldo tuntud 83-aastane mees kolis lennujaama elama, kui ta ei suutnud enam üüri maksta, kirjutab Euronews.

Itaalia suuruselt seitsmenda Marconi lennujaama töötajad olid Arnaldole pere eest. Nad andsid talle magamiskoti, süüa ja kohvi. Lennujaama ajalehekiosk andis mehele iga päev värske ajalehe, mille kaudu sai Arnaldo maailmas toimuvaga kursis olla.

Alguses magas mees lennujaama juures õues

Sitsiilia saarelt pärit Arnaldo ei suutnud eelmisel suvel enam üüri maksta ja elas ainult pensionist. Vaatamata kohalike kodutute teenuste abile sattus ta elama Bologna Marconi lennujaama.

Algselt magas ta õues, öeldes, et ta ei taha lennujaama töötajaid „häirida“, kuid kui saabus talv, ei olnud õues magamine enam võimalik. Ta kolis oma asjadega lennujaama registreerimisalasse.

Seal sai ta ootamatult lahke vastuvõtu osaliseks. Lennujaama töötajad hakkasid teda varustama kohvi ja toiduga, samuti magamiskottidega.

Nüüd, pärast üheksat kuud lennujaamas elamist, tuli Bologna linnavalitsus Arnaldole appi. Senikaua kui linnavalitsus püüab talle püsivat kodu leida, on mees majutatud hotelli, mis on kindlasti parem kui lennujaama terminalihoone.

Bologna sotsiaalhoolekande nõunik Luca Rizzo Nervo ütleb, et Arnaldo ei võtnud kohaliku sotsiaalteenistusega ühendust, enne kui otsustas lennujaama kolida. Kui nad Arnaldo juhtumist teada said, pakuti mehele kohe toetust. Linnavolikogu liige ütles, et tal on kahju, et ametiasutused said tema juhtumist teada meedia kaudu. Ta rõhutas, et on oluline, et vajaduse korral palutaks ka ametiasutustelt abi.