Esimene viperus leidis aset juba esimesel lennul, mille väljumine hilines viis tundi. Ettevõtte esindaja Zane Leite sõnul oli hilinemine tingitud lennuki eelmise sõidu ajakava ootamatust muutusest. Viimati ületas Join UP! meediakünnise aprilli keskel, kui tagasilend Sri Lankalt lükati edasi neli päeva ning Tallinna asemel viidi reisijad hoopis Vilniusesse. Sri Lanka lendude üle on pikalt kurdetud ka trip.ee foorumis.

Join UP!-i Baltikumi tegevjuht Sabina Saikovskaja kommenteeris Delfi Ärilehele, et esimene hooaeg oli väga edukas. „Kokku lendasime Tallinnast Sri Lankale 11 korral ning Baltikumist kokku 38 korral,“ nimetas ta. Hilinemisi ja probleeme tuli Saikovskaja sõnul ette väga harva.

Aprillis aga vähenes eestlaste huvi Sri Lanka vastu tunduvalt ning Saikovskaja sõnul seepärast, et samal ajal algasid nn suvehooaja lennud Türki ja Kreekasse. Seetõttu pidi ettevõte veidi ka reisiplaani muutma, st aprilli lõpus tühistati ka vähemalt üks lend. „Järgmise aasta reisiprogrammi teeme turunõudluse, reisijate eelistuste ja harjumuste järgi,“ kinnitas Saikovskaja. Join UP! pakub järgmisel talvel lende Tallinnast Sri Lankale oktoobrist märtsini.

Reisijad otsivad uusi põnevaid sihtkohti

Saikovskaja lisas, et on selgelt näha, et Eesti reisijad otsivad aina põnevamaid sihtkohti. „Üldse on Balti riikide reisijate seas näha soovi reisida tihedamini, isegi mitu korda aastas, kas siis populaarsetesse sihtkohtadesse või uutesse eksootilistesse kohtadesse,“ sõnas ta. Saikovskaja sõnul uurib Join UP!, kuhu eksootilistesse sihtkohtadesse saaks Tallinnast veel otse lennata. Uudiseid on oodata peagi, lisas ta.

Lend Tallinnast Sri Lankale kestab 12 tundi ja 25 minutit koos tehnilise vahemaandumisega Bahreinis, kus reisijad lennukist ei välju. „12 tunniga teise maailma otsa jõudmine ja väikese saare rikkaliku eksootilise ilu nautimine on parim jõuluelamus kogu perele,“ kirjeldas Sabina Saikovskaja mullu detsembris.